Akce! DOPRAVA ZDARMA při objednávkách přes zásilkovnu.

Detoxikace tlustého střeva nebo jak odstranit ze střeva usazeniny

Střeva hrají v našem těle velmi důležitou roli, ale neprávem jejich podceňujeme.

Přitom střevo je zcela výjimečný orgán. Pomáhá získávat energii z chleba, z ředkvičky nebo z klobásy a následně vyloučit nepotřebný odpad. Sídlí v něm až dvě třetiny imunitního systému a vytváří více než dvacet vlastních hormonů. Správně fungující tlusté střevo vede k vyšší hladině energie, k menší nemocnosti a k lepšímu trávení.

A nejen to. Ovlivňuje i psychickou výkonnost, svěžest, celkovou pohodu, resp. depresívnosť a podrážděnost člověka.

Tlusté střevo, deprese a psychika

Ve světě vědy (a také ve světě zdravého rozumu) se dnes již uznává, že některé druhy trávicích obtíží provázejí i příznaky duševní povahy. Nemocné střeva totiž vysílají signály do jisté oblasti mozku, v níž vznikají špatné pocity, ačkoli zcela bezdůvodně. Postižení lidé se cítí nepříjemně, přitom vůbec nevědí proč. A proto je zcela mylné, pokud lékař nemoc vyhodnotí a léčí jen jako problém na psychickém základě.

Tlusté střevo a zácpa

Určitě mi dáte za pravdu, že zácpou trpí stále větší množství lidí v našich končinách. Kdo chce patřit do této partičky šťastlivců musí splňovat alespoň 2 z následujících podmínek: - stolice je méně než třikrát týdně - čtvrtina vyloučených stolic je obzvláště tvrdá, často jen v malých bobky - při potřebě třeba vyvinout velké úsilí - podaří se to, pokud se věci dopomůže (léky a triky) - při odchodu z toalety chybí pocit vyprázdnění

Přičemž samotná zácpa se neposuzuje ani ne tak podle toho, jak často chodíme na záchod, ale jaké náročné to pro nás je.

Zácpa může být různého druhu: při cestování, zácpa zapříčiněná nemocí nebo stresem, ale i tvrdošíjná zácpa, která se může stát trvalým problémem.

Pokud jste měli už i vy někdy problémy se zácpou tak mi jistě dáte za pravdu, že to není nic příjemného.

Proč vlastně potřebují naše tlusté střeva očistu?

Je svatou pravdou, že naše tělo je velmi dobré v samočištěním a odstraňování toxinů. Avšak s rostoucím množstvím toxinů a chemikálií, které přijímáme na denní bázi narážejí naše organismy na své limity. A proto je pro nás nesmírně důležité (nebo dokonce přímo nezbytné): 1. snižovat toxické zatížení našich organismů 2. zvyšovat detoxikační kapacitu organismu - nebo jinými slovy dopomoci našim dokonalým samoočistným procesem. Vždyť určitě mi dáte za pravdu, že jsme nebyli stavění na tak obrovské toxické přetížení.

Když bude moci vaše tlusté střevo vykonávat svou práci pořádně, tak se přestanete cítit tak nafouknutě a těžko, budete mít méně trávicích problémů a poroste i celková úroveň vašeho zdraví. Slibuji!

Přírodní metody detoxikace tlustého střeva

Dobrou zprávou však je, že nato abyste udrželi svůj trávicí systém v optimálním stavu a abyste předešli nebo porazili zácpu nepotřebujete ani drahé střevní a lázeňské procedury.

S největší pravděpodobností vám postačí těchto pár přírodních tipů díky kterým dodáte svému střevu dostatek vlákniny, zdravých bakterií a jiných důležitých živin:

1. Střevo a voda

Tento seznam nemůže začít nijak jinak, než vodou, která je pro správně fungující trávicí systém klíčová. Bez dostatečné hydratace vám budou totiž všechny ostatní řady nanic. A proto mějte na paměti, že standardní doporučená denní dávka příjmu tekutin je 3-4 dcl na 10 kg hmotnosti. Samozřejmě toto doporučené množství může být v závislosti na teplotních podmínek a fyzického výkonu i vyšší.

2. Lněná semínka a zdraví tlustého střeva

Jsou jedním z nejlepších a nejtradičnějších prostředků pro zdraví tlustého střeva. Lněná semínka jsou totiž velmi bohaté na vlákninu a tak mohou dopomoci projít i těžko stravitelným jídlům rychle a snadno vašim trávicím traktem.

Pestrec mariánsky drvený3. Celkově strava bohatá na vlákninu

Co se týče trávení, tak vláknina je prakticky stejně důležitá jako voda. No většina z nás jí konzumuje málo - v průměru pouze okolo 20 gramů denně, což je až o třetinu méně než její potřebujeme. A proto je důležité zajistit její dostatečný přísun. Kromě lněných semínek jsou fantastickým zdrojem vlákniny i chia semínka, konopné otruby, psyllium indické, ale samozřejmě i ovoce, zelenina, obiloviny, luštěniny a ořechy.

4. Poctivý bílý jogurt, kefír, podmáslí a jiné zakysané mléčné produkty

Jsou bohaté na probiotika a zdravé bakterie, čímž přímo přispívají k optimální střevní mikroflóře a tím podporují lepší trávení a zvyšují imunitu. Už i jeden malý bílý jogurt denně může znamenat pro vaše trávení velmi mnoho. Obzvláště zbystřit by při tomto bodě měli lidé, kteří užívají nebo užívali antibiotika. Řešením je samozřejmě i suplementace probiotik ve formě kvalitních výživových doplňků.

Napadli vám už někdy samotné výmluvné významy slov antibiotika a probiotika? A) Antibiotika: Anti = proti, Bio = život B) Probiotika: Pro = pro, Bio = život Pro co se rozhodnete právě vy?

Chci kvalitní probiotika

5. Pití šťáv a smoothie a očista tlustého střeva

Zeleninové šťávy jsou v současnosti velmi populární. Dostatečný přísun zeleninových šťáv stimuluje trávicí procesy a udržuje tlusté střevo v dobré kondici. A nemluvě o smoothie nebo jinými slovy o rozmixované zelenině. Stačí klasicky mixér, trocha fantazie a nutriční bomba je na světě. Sotva je něco zdravější než nadupané zeleninové smothie. V úvahu přichází samozřejmě i smothie ovocné, ale třeba dodat že z nutričního hlediska a z hlediska obsahu cukru (fruktózy) je zelenina ovoci nadřazená.

6. Jablečný džus a přírodní očistný prostředek sorbitol

Jablečný džus díky jeho vysokému obsahu látky sorbitol (látky, kterou obsahují zejména švestky, hrušky, či jablka), je přírodním očistným prostředkem našeho trávicího traktu. A proto pití jednoho nebo dvou sklenic jablečného džusu denně může pomoci propláchnout vaše tlusté střevo. Právem se říkává, že příliš mnoho švestek nebo čerstvé jablečné šťávy způsobuje průjem. No měli byste si být jistý v tom, zda pijete 100% čistý džus bez přídavku cukru. V takovém případě bude jistě nejlepší volbou zainvestování do odšťavňovače.

7. Mořská sůl a stimulace trávicího systému

Mořská sůl obsahuje mnoho minerálů a výživných látek, které mohou stimulovat trávicí systém. Vmíchejte alespoň trochu mořské soli do vašeho koupele nebo v případě zácpy přidejte jednu čajovou lžičku do pitné vody.

8. Zázvor pro lepší trávení

Zázvor byl užíván celá tisíciletí pro jeho pozitivní účinky na trávení. Stačí jednoduše rozžvýkat kousek zázvoru nebo vložit nastrouhaný zázvor do čaje, což bude mít pro vaše trávení nesčetné benefity a to nejen z hlediska zlepšeného trávení.

9. Hořčík - chybějící substance při problémech s vylučováním a zácpou

Serafin - minerály na odkyslenie organizmuSetkal jsem se už s mnoha lidmi, kteří začali přijímat dostatek tekutin a probiotické kultury a také konzumovat dostatek vlákniny, přesto nezažívalo na záchodě pocity pohody a uvolnění. No právě naopak trpěli nedostatečným a nepravidelným vyprazdňováním a tvrdou stolicí.

A důvodem takových komplikací je v mnoha případů právě nedostatek hořčíku (resp. Magnézia - jiný výraz pro hořčík). Ten je totiž (i mj) nezbytný: - pro správné fungování svalů a tedy i pro pohyblivost, peristaltiku střev - pro správné hospodaření těla s vodou a tedy i pro vhodnou konzistenci stolice

Dokonce i průzkum, který se uskutečnil na vzorku 200 Slováků ve věku 17 až 84 let zjistil, že třetina z nás je podle všeho ohrožena nedostatkem hořčíku. Proto se raději ujistěte, zda do skupiny trpící na nedostatek tohoto antistresového minerálu nepatříte i vy.

Doporučená denní dávka tohoto životně důležitého minerálu je zhruba 400 mg denně a já osobně si ho doplňuji i prostřednictvím této směsi minerálů na odkyselení organismu, ve které je hořčík velmi bohatě zastoupen nebo i prostřednictvím konopného proteinu, který obsahuje dokonce i poměrně velké množství vlákniny.

Jakmile si dáte do pořádku své tlusté střevo, tak si začnete všímat pozoruhodné změny a nepotrvá dlouho a budete si naplno užívat silnější imunitu, hezčí pleť, vyšší hladinu energie a celkově nesrovnatelně vyšší úroveň vašeho zdraví. A kdoví, možná se jednou dočkáme i toho, že rakovina tlustého střeva nebude hned po rakovině plic druhou najsmrteľnejšie formou rakoviny.

Nezapomeňte, že potěšit mě vědí i vaše komentáře a postřehy. Mějte se krásně a šiřte poznání do světa!

Obohatit by vás mohl i článek: Pročistěte se od toxinů v průběhu 3 týdnů. Budete potřebovat pouze 2 věci!

Zdroje: Julia Enders: Taktne o tráviacom trakte Katarína Horáková: Detoxikácia organizmu https://www.youtube.com/watch?v=MFsTSS7aZ5o http://womensbest.net/how-to-rid-your-colon-of-extra-weight/ http://zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/clanok/276220-nechyba-ti-horcik-tretina-z-nas-ho-ma-nedostatok/

Napsat komentář
Hledání
Uživatelská anketa

Nádorové tkanivo je vždy kyslejšie než ostatné tkanivo. Je to:

Nejnovější příspěvky