Akce! DOPRAVA ZDARMA při objednávkách přes zásilkovnu.

Serapeptáza - Přírodní superenzým na záněty a bolesti

Serapeptáza je enzym produkovaný přátelskou bakterií z rodu Serratia, která žije ve vnitřnostech Bource morušového.

Je přírodní alternativou Ibalginu a v Japonsku je dokonce registrována jako oficiální léčivo arterosklerózy a ischemické choroby srdeční. Má silné protizánětlivé účinky, stahuje otoky a jedním z jejích největších trumfů je zmírňování bolesti.

V medicínské praxi v Evropě a v Asii je se skvělými výsledky využívána již více než 25 let. Je nesporně darem přírody a významným medicínským objevům 20. století.

Housenky bource morušového, její larvy a objevení přírodního enzymu Serapeptáza

Bourec morušový je motýl, kterému vděčíme za objevení serapeptázy. Ta byla totiž v rámci vědeckých studií původně izolovaná z jejího organismu.

V střevním traktu Bource morušového se (stejně jako v našem traktu) nacházejí tzv. přátelské bakterie, které jsou velmi prospěšné pro fungování celého organismu. A jednou takovou je i enterobakterie Serracia E15, která je zdrojem enzymu serapeptáza.

Bourec morušový tento enzym využívá především v procesu trávení tvrdých listů moruše, kterými se živí. No zájem vědců vzbudilo až využití enzymu na urychlené rozpuštění velmi tvrdého zámotku, ve kterém se larva mění na dospělého jedince.

Pro potomků Bource morušového je rychlé opuštění zámotku otázkou života a smrti. A právě tato životní potřeba tohoto malého nenápadného hmyzu podnítila vznik tak účinného enzymu, jakým serapeptáza bezpochyby je.

Vědci zjistili, že pokud je serapeptáza izolovaná a upravená do podoby kapslemá silné protizánětlivé účinky, jakož i bolest tlumící vlastnosti, které jsou srovnatelné s účinky aspirinu nebo nesteroidních protizánětlivých léků (NSAID), ale bez nebezpečných vedlejších účinků.

Hlavní účinky Serapeptázy

Seznam účinků Serapeptázy je sáhodlouhý, ale pokusím se Vám hlouběji ozřejmit alespoň ty nejhlavnější z nich.

1. Serapeptáza působí protizánětlivě

Serapeptáza rozkládá neživé, odumřelé části buněk v organismu, které způsobují zánět, čímž zmírňuje chronické zánětlivé onemocnění i autoimunitní onemocnění. Pozitivně působí na zkrácení doby hojení poraněných či zanícených tkání (tím, že podporuje odstraňování toxických látek vznikajících v zanícené tkáni).

Účinná je hlavně při odstraňování chronických zánětů, které mohou přetrvávat v těle bez našeho povšimnutí i delší dobu, protože o nich nemusíme vědět.

2. Rozpouští krevní sraženiny a cysty

Serapeptáza čistí krev od nadměrného množství fibrinu, který krev zahušťuje, díky čemuž rozpouští krevní sraženiny a zároveň snižuje riziko tvorby nových sraženin (má schopnost rozkládat odumřelé tkáně, krevní sraženiny, cysty, ...) Čím napomáhá předcházet cévním příhodám, infarktem a trombotickým stavem .

3. Zabraňuje hromadění tekutiny v poškozených tkáních a tvorbě otoků

V Německu a jiných evropských zemích je serapeptáza běžná v léčbě otokůkteré vznikají po úrazu nebo zánětu. Svou schopností zředit nahromaděnou tekutinu, usnadňuje její vyloučení z tkáně, čímž umožňuje odtok nadbytečných tekutin v tkáních, které by mohly způsobovat otoky a bolest.

U serapeptázy nebyly zjištěny žádné vedlejší účinky, dokonce ani problémy s jejím trávením. V Německu se užívá již více než 25 let, aniž byl znám její jakýkoliv nežádoucí vedlejší účinek.

4. Serapeptáza urychluje hojení ran a sportovních úrazů

Enzym Serapeptáza urychluje hojení ran po úrazech a operacích, odstraňuje bolesti v místě zánětu a projevy zánětu. Má také schopnost tlumit účinek látek, které jsou uvolňovány při zanícených či poraněných tkáních, a které vyvolávají bolest.

Navíc si nachází stále větší oblibu iu sportovců. A není se čemu divit. Studie a praxe prokázaly, že užívání serapeptázy může urychlit hojení sportovních úrazů a také pomoci jim předcházet. Hematomy (modřiny) se po užití serapeptázy hojí rychleji, otok je méně závažný a rychleji mizí.

5. Serapeptáza a problém ucpaných cév

Před několika lety se užívání serapeptázy začalo významněji rozšiřovat v rámci zemí Evropy. Zjistilo se přitom, že serapeptáza je při chelácii tepen (odstraňování povlaku) účinnější a méně problematická než na tento lékařský úkon běžně používaná kyselina ethylendiamintetraoctová (EDTA). Jinými slovy, serapeptáza je  účinný a bezpečný prostředek, který lze použít na chelatační (odstraňování povlaku z) tepen.

Jedním z průkopníků chelace tepen byl německý lékař MUDr. Hans Napier, který dosáhl pozitivní výsledky při čištění ucpaných cév, čímž v podstatě zpochybnil nezbytnost operace srdce metodou bypass.

6. Serapeptáza a její vliv při předčasném stárnutí

Někteří lékaři doporučují serapeptázu jako lék proti stárnutí jednoduše z toho důvodu, že velká část procesu stárnutí je způsobena nahromaděním poškozené tkáně v organismu, zánětem a sníženou schopností organismu regulovat vlastní procesy.

A zapomenout bychom neměli ani na další účinky Serapeptázy:

  • Pomáhá při astmatických potížích (čistí plíce od zánětu, mucinu, mrtvého a jizevnatý tkáně).
  • Zřeďuje a rozpouští hleny.
  • Je velmi nápomocná při kardiovaskulárních onemocněních a vysokém krevním tlaku.
  • Využívaná je i u cystické fibrózy prsů, osteoporóze a skleróze mulitplex.
  • Uplatňuje se jako podpůrný prostředek při léčbě cukrovky II. typu.
  • Účinkuje při syndromu dráždivého střeva.
  • Zlepšuje léčbu antibiotiky tím, že rozkládá ochranný bakteriální biofilm, který chrání tělo bakterie.
  • Má čistící účinek - pomáhá vázat těžké kovy.
  • Redukuje migrény a bolesti hlavy.
  • Podporuje imunitní systém.
  • Minimalizuje tvoření jizev.

Kvalita Serapeptázy nebo nač si dát při její koupi pozor

Při hodnocení účinnosti enzymů je důležitější měřit aktivitu v IU-mezinárodních jednotách jako váhu v miligramech. Co se týče konkrétního doporučení produktu, tak naší volbou číslo 1 serapeptáza od slovenské firmy KompavaProdukt Kompava Serrapeptase plus obsahuje jednu z nejvyšších koncentrací serapeptázy na trhu vůbec (250 000 SPU / tobolka), která je zároveň maximálně využitelná díky acidorezistentní kapsle, která se rozpouští až v tenkém střevě.

Mějte se krásně, využívejte sílu přírody a nezapomeňte, že potěšit nás vědí i Vaše komentáře a sdílení. :)

Zdroje:

1 komentář u „Serapeptáza - Přírodní superenzým na záněty a bolesti“

  • verthilertva

    I do like the manner in which you have framed this matter and it really does supply us some fodder for thought. On the other hand, because of what precisely I have seen, I simply hope when other feedback stack on that folks continue to be on point and don't get started on a soap box associated with some other news du jour. Yet, thank you for this fantastic point and though I do not really concur with this in totality, I regard your point of view.

Napsat komentář
Hledání
Uživatelská anketa

Čo nám najviac škodí?

Nejnovější příspěvky