Akce! DOPRAVA ZDARMA při objednávkách přes zásilkovnu.

Nevyhazujte vaječné skořápky! Jsou zdrojem životně důležitých minerálů.

Vaječnou skořápku tvoří až z 90% vápník a je přírodním zdrojem celé řady dalších důležitých minerálů. Nastal čas, nahlédnout na skořápky úplně jinak.

Vápník, srdce, svaly, nervy a osteoporóza

Vápník má mnoho důležitých funkcí při fungování těla. Je základní stavební složkou kostní tkáně a působí preventivně před vznikem osteoporózy. Studie revmatologických ústavu v Piešťanech dokonce potvrdila, že vaječné skořápky nemají pozitivní vliv jen na zdraví kostí, ale i chrupavek. No ještě důležitější funkci vykonává při správném fungování srdce, cév, nervů, či svalů a nezanedbatelná je i jeho úloha při srážení krve.

A tyto funkce provádí více než inteligentně - postupuje hierarchicky a podle důležitosti zajišťuje dostatečný přísun vápníku pro naše srdce, cévy, nervy, zda svaly a pokud náhodou trpí jeho nedostatkem (dost častý jev), tak velmi rafinovaně sahá po jeho zásobách v kostech. Vždyť mu nic jiného ani nezbývá. A tak nastává to hrůzostrašné menší zlo - osteoporóza, které nás vlastně chrání pro zlom větším. Dalo by se říci, že osteoporóze vděčíme možná i za náš dále přetrvávající život.

Věděli jste, že až 99% vápníku v těle je vázaného v kostech a v zubech a jen 1% volného, které se podílí na fungování metabolismu a nervových přenosů?

Další funkce vápníku: Serafin - minerály na odkyslenie organizmu- je důležitý pro práci buněk imunitního systému - navozuje zdravý spánek - je důležitý i pro zdravou pokožku a vlasy

Existuje mnoho faktorů, které odčerpávají zásoby vápníku. Jsou jimi např .: - příliš sezení - káva - alkohol - nápoje nasycené oxidem uhličitým - celkově překyselení organismu nevhodným stravováním a životosprávou - neutralizaci kyselin tělo totiž využívá zásoby minerálů a jedním z nejdůležitějších a nejdostupnějších je právě vápník

A dvěma nejvíce ohroženými skupinami jsou: - těhotné ženy a ženy v menopauze - starší muži a lidé trpící poruchami trávení

Vaječná skořápka - nutriční bomba v popelnici

Věděli jste, že vaječná skořápka obsahuje až 90% vápníku a je tak zřejmě nejbohatším přírodním zdrojem tohoto minerálu, který navíc tělo přirozeně a snadno vstřebává, protože jeho chemické složení je téměř identické se složením našich kostí a zubů? Proto se ani není čemu divit, že většina expertů doporučuje vaječné skořápky jako velmi efektivní způsob doplnění zásob vápníku, jehož doporučená denní dávka se pohybuje v závislosti na věku v rozmezí od 800 do 1200 mg / den.

Je to fantastické zjištění, hlavně když si uvědomíme, že jeho dostatečným doplněním můžeme předejít nebo zvrátit vývoj osteoporózy, dopomoci tělu ochránit se před vysokým tlakem a cholesterolem a stimulovat kostní dřeň a produkci krvinek.

A aby toho ještě nebylo málo, vaječné skořápky obsahují minerály železo, měď, mangan, zinek, fluor, fosfor, chrom a molybden.

Několik tipů k přípravě a užívání vaječných skořápek

Tipů na přípravu a užívání je hned několik a jsou odlišné v závislosti na problému, který mají řešit. No ještě před tím, než se blíže podíváme na jednotlivé způsoby přípravy, je třeba si uvědomit, že skořápky by měly být z poctivých chovů. Slepice by měly tedy znát výběh, slunce a trávu.

A tady už slíbených několik tipů.

1. Při problémech se štítnou žlázou

Umyjte 8 vaječných skořápek, vysušte je a následně rozdrťte, nalijte na ně šťávu ze dvou čerstvě odšťavených citronů a nechte je několik dní v chladničce. Když se skořápky rozmočí a změknou, přefiltrujte tekutinu a umixujte s 1 litrem brandy (nebo koňakem) a 1 kilogramům medu. Nechte tuto směs odstát 7 dní a následně po klidu; konzumujte 1 čajovou lžičku 2-4 krát denně po jídle.

2. Při gastritidě (žaludečním kataru)

Tip 1: Smíchejte jednu čajovou lžičku podrcených (resp. Pomletých) skořápek se lžící cukru a s polévkovou lžící podrcených vlašských ořechů. Tuto směs užívejte po dobu 20 dní, 3krát denně po 1 lžíci.

Tip 2: Na hrot nože naberte rozdrcené skořápky a umixujte je s dvěma polévkovými lžícemi citrónové šťávy. Jakmile skořápky změknou, přidejte 1 decilitr horkého mléka. A tuto směs užívejte dvakrát denně: ráno na prázdný žaludek a v noci před spaním.

3. Na posílení těla a pročištění krve

Umyte 4 až 5 škrupín, rozdrvte ich, vložte do 3 litrov vody, uložte na 7 dní do chladničky a následne zmes užívajte ako pitnú vodu. Denne vypite 2 až 3 poháre tejto vody s trochou citrónovej šťavy.

Mějte se krásně, nevyhazujte skořápky a šiřte poznání do světa! ;-)

Studie a zdroje: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11281164#sthash.l6pmkBFH.dpuf http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15018022#sthash.l6pmkBFH.dpuf http://www.mamanatural.com/how-to-make-eggshell-calcium/ http://www.healthyfoodteam.com/you-throw-away-the-eggshells-after-reading-this-you-will-never-do-that-again/#comments http://www.naturalhealthcareforyou.com/you-throw-away-egg-shells-after-reading-this-article-you-will-never-do-that-again/ http://www.osteoporoza.sk/pacienti/vyziva/vapnik/

Napsat komentář
Hledání
Uživatelská anketa

Nádorové tkanivo je vždy kyslejšie než ostatné tkanivo. Je to:

Nejnovější příspěvky