Vejcoplodý páj s pestem ze sušených rajčat a rukoly

Dnes si pro vás Gastro Chef Daniel připravil další recept plný zeleniny, zdravých tuků a koření.

Pro přípravu receptu pro 4 osoby budete potřebovat:

  1. 60 g pesta ze sušených rajčat
  2. 300 g lilku
  3. 200 g čerstvé červené papriky
  4. 200 g rajčat
  5. 20 g bazalky
  6. 200 g cukety (zelené nebo žluté)
  7. polévková lžíce soli (ideálně mořské nebo himalájske soli)
  8. 1 čajová lžička mletého pepře
  9. 100 g másla
  10. 30 g olivového oleje extra panenského
  11. 250 ml sójového mléka
  12. 4 vejce
  13. 120 g strouhaného parmezánu
  14. 1 stroužek česneku
  15. 200 ml rajčatového džusu

Suroviny na prípravu receptu

Postup přípravy

1. Zeleninku promyjeme, nařežeme na tenké plátky jako carpaccio a naskládáme do máslem nebo olejem vymazaného pekáče.

2. Následně postup opakujeme a zeleninu (lilek, cuketu, rajčata a papriku) překládáme 4krát, dokud nám nevznikne vysoký páj.

3. Paj zalijeme zálivkou spojenou vajíčky, nasekanou bazalkou, sójovým mlékem, rozdrceným česnekem, parmazánem, solí a pepřem.

4. Pečeme při teplotě 200 ° C zhruba 45 minut

5. Před koncem ještě posypeme parmazánem a dopečeme dalších 10 minut.

6. Necháme vychladnout a servírujeme s pestem ze sušených rajčat a zálivkou z teplého rajčatového džusu.

7. Dobrou chuť! ;)

Baklažanový páj s pestom zo sušených paradajok a rukoly

Zaujmout by vás mohl i další Danielův článek: Připravte si domáci pesto a nakopnete své zdraví!

Kdo je Daniel Hamrák?

daniel-hamrak-FBDaniel Hamrák působil převážně ve Velké Británii, kde se díky talentu a tvrdé práci vypracoval až na šéfkuchaře v Mitchells & Butlers. O Danielových kvalitách jasně vypovídá fakt, že hostoval na Normanských ostrovech, kde vařil pro samotného prince Charlese, kterému uvařil typickou britskou pochoutku, zvanou sunday roast! Na Kypru například pracoval v typické řecké restauraci, kde nabral cenné zkušenosti v rámci práce s rybami a čerstvými bylinkami. Mezi hosty zařízení patřil kromě jiných i tehdejší kyperský premiér nebo spisovatel Jeremy Clarkson.

Momentálně vaří v Slezském domě, nejvýše položeném horském hotelu na Slovensku a značnou část svého volného času věnuje studentům a učitelům na hotelových školách jako lektor. Pro kulinářských nadšence navíc připravuje zcela nový projekt školy vaření.

Přečtěte si článek o Danielovi na Follower.sk

Mějte se krásně a nezapomínejte, že zdraví začíná a končí ve vaší kuchyni.

Napsat komentář
Uživatelská anketa

Nádorové tkanivo je vždy kyslejšie než ostatné tkanivo. Je to:

Nejnovější příspěvky