Chutná baklažánová pomazánka vhodná i pro vegany

Zamysleli jste se už někdy nad smyslem kupování nekvalitních pomazánek?

Já ano a smysl v jejich nakupování nevidím.

Rozhodně bych nerad všechny pomazánky házel do jednoho pytle, avšak dovolím si tvrdit, že ani ta opravdovostí pomazánka ze supermarketu se kvalitativně ani nepřibližuje té, kterou vám dnes představí Daniel Hamrák.

Tak rychle do zahrádky, na trh nebo do supermarketu s nákupním seznamem v ruce.

Nákupný zoznam

  1. 1 lilek
  2. 1 stroužek česneku
  3. ½ čerstvé chilli papričky
  4. 50 g petrželky
  5. 60 ml extra panenského olivového oleje
  6. ½ citronu
  7. ½ čajové lžíce mleté paprik
Baklažán, petržlenová vňať, chilli, citrón

Postup přípravy

1. Umytý lilek jemně ponarezujeme a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 ° C po dobu asi 35 minut, dokud nebude připečený. Následně baklažám necháme vychladnout.

2. Stroužek česneku, chilli papričku a petrželku zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme v mixéru.

3.  Přidáme šťávu z citronu, osolíme a okořeníme pepřem.

4. Vnitřek lilek vydlabeme za pomoci lžíce a spojíme s připravenou směsí z mixéru.

5. Nakonec dáme vychladit a dozdobíme červenou mletou paprikou a olivovým olejem.

Baklažánová nátierka a chlieb

Souhlasíte s námi, že není pomazánka jako pomazánka?

Zaujmout by vás mohli i další recepty od Daniela: - Losos pošírovný v kokosovo-zázvorovem mléku - Připravte si domáci pesto a nakopněte své zdraví!

Kdo je Daniel Hamrák?

daniel-hamrak-FBDaniel Hamrák působil převážně ve Velké Británii, kde se díky talentu a tvrdé práci vypracoval až na šéfkuchaře v Mitchells & Butlers. O Danielových kvalitách jasně vypovídá fakt, že hostoval na Normanských ostrovech, kde vařil pro samotného prince Charlese, kterému uvařil typickou britskou pochoutku, zvanou sunday roast! Na Kypru například pracoval v typické řecké restauraci, kde nabral cenné zkušenosti v rámci práce s rybami a čerstvými bylinkami. Mezi hosty zařízení patřil kromě jiných i tehdejší kyperský premiér nebo spisovatel Jeremy Clarkson.

Momentálně vaří v Slezském domě, nejvýše položeném horském hotelu na Slovensku a značnou část svého volného času věnuje studentům a učitelům na hotelových školách jako lektor. Pro kulinářských nadšence navíc připravuje zcela nový projekt školy vaření.

Přečtěte si článek o Danielovi na Follower.sk

Mějte se, vařte zdravější a žijte opět o něco hezčí. ;) A nezapomeňte, že potěšit nás vědí i vaše sdílení.

Napsat komentář
Uživatelská anketa

Čo nám najviac škodí?

Nejnovější příspěvky