V košíku nejsou žádné položky.
Akce! DOPRAVA ZDARMA při objednávkách přes zásilkovnu.
Tento článok bol publikovaný 4.Září2016
.Zamysleli jste se už někdy nad smyslem kupování nekvalitních pomazánek?
Já ano a smysl v jejich nakupování nevidím.
Rozhodně bych nerad všechny pomazánky házel do jednoho pytle, avšak dovolím si tvrdit, že ani ta opravdovostí pomazánka ze supermarketu se kvalitativně ani nepřibližuje té, kterou vám dnes představí Daniel Hamrák.
Tak rychle do zahrádky, na trh nebo do supermarketu s nákupním seznamem v ruce.
1. Umytý lilek jemně ponarezujeme a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 ° C po dobu asi 35 minut, dokud nebude připečený. Následně baklažám necháme vychladnout.
2. Stroužek česneku, chilli papričku a petrželku zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme v mixéru.
3. Přidáme šťávu z citronu, osolíme a okořeníme pepřem.
4. Vnitřek lilek vydlabeme za pomoci lžíce a spojíme s připravenou směsí z mixéru.
5. Nakonec dáme vychladit a dozdobíme červenou mletou paprikou a olivovým olejem.
Souhlasíte s námi, že není pomazánka jako pomazánka?
Zaujmout by vás mohli i další recepty od Daniela: - Losos pošírovný v kokosovo-zázvorovem mléku - Připravte si domáci pesto a nakopněte své zdraví!
Daniel Hamrák působil převážně ve Velké Británii, kde se díky talentu a tvrdé práci vypracoval až na šéfkuchaře v Mitchells & Butlers. O Danielových kvalitách jasně vypovídá fakt, že hostoval na Normanských ostrovech, kde vařil pro samotného prince Charlese, kterému uvařil typickou britskou pochoutku, zvanou sunday roast! Na Kypru například pracoval v typické řecké restauraci, kde nabral cenné zkušenosti v rámci práce s rybami a čerstvými bylinkami. Mezi hosty zařízení patřil kromě jiných i tehdejší kyperský premiér nebo spisovatel Jeremy Clarkson.
Momentálně vaří v Slezském domě, nejvýše položeném horském hotelu na Slovensku a značnou část svého volného času věnuje studentům a učitelům na hotelových školách jako lektor. Pro kulinářských nadšence navíc připravuje zcela nový projekt školy vaření.
Přečtěte si článek o Danielovi na Follower.sk
Mějte se, vařte zdravější a žijte opět o něco hezčí. ;) A nezapomeňte, že potěšit nás vědí i vaše sdílení.
V dnešní době, kdy naše oči čelí neustálým výzvám – od dlouhých hodin strávených před obrazovkami po vystavení škodlivému UV záření, je důležitější než kdykoli předtím dbát o jejich zdraví.
Kvercetin je silný přírodní flavanoid a antihistaminikum, který patří mezi nejvíce studované látky na světě. A není se ani čemu divit.
Zázračný prostředek na pokožku a vlasy, olej doslova nabitý anitoxidanty nebo dar přírody pro péči o naše srdce a cévy.
Určitě už většina z nás slyšela o tom, že užívání omega-3 nenasycených mastných kyselin je prospěšné pro naše zdraví.