Akce! DOPRAVA ZDARMA při objednávkách přes zásilkovnu.

Zbavte se plísni a kvasinek s oregánový olejem

Máte problémy s plísněmi a kvasinkami? Hledáte přírodní alternativu konvenční léčby antibiotiky?

Tak je velmi pravděpodobné, že právě oregánový olej vám dokáže pomoci. Je totiž jedním z nejsilnějších přírodních antibiotik a antioxidantů, které nám příroda nabízí.

Je doslova a do písmene přírodním lékům, sílu kterého znali už naši předkové před zhruba 2500 lety. Ti ho s oblibou využívali na podporu trávení, dýchání a funkci kloubů. Dnes, v době vědeckých výzkumů, je tomu trochu jinak a v popředí jsou spíše jeho protiplísňové, antibakteriální a antioxidační účinky.

No pojďme pěkně popořadě.

Oregano, oregánový olej a jeho kvalita

Oregánový olej se lisuje za studena z oregana, které se v sušeném stavu využívá i jako koření. U nás je rostlina oregano známá také jako Dobromysl nebo Dobromysl, no pro účely terapeutické a léčebné je nejúčinnějším druhem Origanum vulgare, který se přirozeně vyskytuje ve Středomoří a je silně aromatický.

Není oregánový olej jako oregánový olej. Kupujte jen nerafinované, bio a za studena lisované oregánový oleje! Při koupi oleje si dávejte velký pozor i na obsah látky carvacrol a na druh oregana. Existuje totiž více než 90 druhů oregana, ale pro produkci oleje jsou nejlepší 2 z nich:

  • divoké oregano (origanum vulgare)
  • thymus capitatus - rostoucí ve Španělsku

Účinky oregánový oleje

V souvislosti s oregánový olejem bylo provedeno více než 30 studií. Výsledky jednoznačně potvrzují, že díky svému složení a účinné látce carvacrol má celou řadu blahodárných účinků. Těch je sice mnoho, ale na pomyslný piedestal bychom mohli dát 3 z nich:

  • Protiplísňové (antimykotické) a antiparazitické účinky
  • Antibakteriální a antivirální účinky - je silným přírodním antibiotikem
  • Antioxidační působení

1. Oregánový olej a plísně a kvasinky v našem těle

Kvasinky a plísně patří sice do říše hub, no tito "malí hajzlové" se ve stále větší míře zabydlují iv našich organismech. Největší Sarapis nám přitom způsobuje hlavně jedna z nich - parazitická kvasinka Candida albicans.

Candida albicans patří k miliardám mikroorganismů, jejichž přítomnost je nám za optimálních okolností užitečná (zdravá střevní mikroflóra a silný imunitní systém). Dokáže totiž rozpoznat a zničit škodlivé bakterie.

Problémem je však její přemnožení.

Odhaduje se, že přibližně každý třetí člověk je dočasně nebo permanentně postižený plísňovým a kvasinkovým přemnožením. A proto se není čemu divit, že mnoho odborníků radí plísňové a kvasinkové infekce mezi tzv. civilizační onemocnění.

Jen samotné plísně a kvasinky by si zasloužili zvláštní článek, ale stručně by se dalo jejich eliminování shrnout do těchto kroků:

  1. Přestaňte jejich vykrmovat - a to zejména cukrem v jakékoliv formě (od sušenek až po alkohol). Nutkavá chuť na sladké může být zároveň i příznakem jejich přemnožení.
  2. Ozdravte svou střevní mikroflóru - např. kvalitním kefírem nebo probiotiky a naopak omezte její ničení anti-bio-tika. Se zdravější střevním mikroflórou a silnější imunitou je, konec konců, nebudete potřebovat tak často. Pokud vůbec.
  3. Pořiďte si přírodní prostředek na jejich eliminaci - fantastickou volbou je kvalitní oregánový olej. No zároveň mějte na mysli, že bez toho, abyste kvasinky odpojili od živin bude působení oregánový oleje ztíženo.

Nejčastějšími možnými příznaky přemnožení plísní a kvasinek mohou být stavy jako celková slabost a únava, migrény, deprese a neklidný spánek, genitální infekce nebo plíseň na nohou. Dále jsou to i příznaky jako kožní problémy, anémie, svědění a všechny možné poruchy trávení nebo i infekce helicobacter pylori.

2. Oregánový olej jako přírodní antibiotikum

Věděli jste, že oregano v podobě oleje je jedním z nejsilnějších antibiotik, které nám příroda nabízí? Bylo prokázáno, že v některých případech při kvasinkových onemocněních je dokonce lepší než antibiotika, a to již při relativně nízkých dávkách.

Kromě toho účinkuje proti bakteriím jako Staphylococcus a je efektivní alternativou při bakteriích rezistentních na antibiotika. Vyléčit se mu podařilo 19 z 25 zkoumaných bakteriálních kmenů a další 4 vykazovaly velmi příznivé výsledky.

3. Oregánový olej jako silný antioxidant

Který chrání díky látce carvacrol (karvakrol) buňky před tzv. oxidačním stresem způsobeným volnými radikály.

Analogicky by se dalo antioxidanty, volné radikály a oxidační stres vysvětlit na příkladu zábradlí, nátěru a nepříznivých povětrnostních podmínek.

Zábradlí (buňka) je permanentně poškozováno nepříznivými povětrnostními vlivy (déšť, mráz), díky kterým dochází k rychlejšímu opotřebení zábradlí, a tedy k jeho korozi (oxidační stres). No naštěstí tu máme ještě nátěr, který chrání zábradlí před oxidačním stresem.

V našem případě je ideální redukovat vliv volných radikálů (kouření, toxiny, drogy, ...) a zároveň zvyšovat příjem antioxidantů. Oregánový olej se jeví být zajímavou volbou.

Další využití oregánový oleje

  • Při lupech: smíchejte 2 kapky oregánový oleje se šamponem, nechte účinkovat několik minut a následně opláchněte
  • Na zuby, dásně a pro dezinfekci ústní dutiny: 1 kapka na kartáček místo zubní pasty
  • U bradavic: bradavici potřete jednou kapkou 2-3x denně
  • Při plísních na nehtech: jedna kapka 2-3x denně
  • Při bolestech hlavy: 1 kapku oleje rozetřete na oblast spánků
  • Při bolestech uší: 1 kapku rozetřete za ucho
  • Při rýmě: vmasírujte 1 kapku blízko dutiny v horní části nosu
  • Při bolavých kloubech: vmasírujte lokálně
  • Na ztuhlé svalstvo: použijte 1 kapku lokálně
  • Na mytí celého těla: smíchejte 2 kapky se sprchovým gelem

Tip na kvalitní oregánový olej

Na trhu je množství oregánový olejů různé ceny a kvality. Do nabídky našeho internetového obchodu jsme po důkladném uvážení zařadili oregánový olej fin Candimis od finské společnosti Finclub. Splňuje všechny parametry kvalitního oregánový oleje, o čemž svědčí i recenze jeho reálnych užívate.

Majte sa krásne a nezabúdajte, že potešiť nás vedia aj vaše komentáre a zdieľania. ;-)

Zdroje:

Napsat komentář
Hledání
Uživatelská anketa

Nádorové tkanivo je vždy kyslejšie než ostatné tkanivo. Je to:

Nejnovější příspěvky