V košíku nejsou žádné položky.
Akce! DOPRAVA ZDARMA při objednávkách přes zásilkovnu.
Tento článok bol publikovaný 2.Říjen2016
.Zakončete grilovací sezónu ve velkém stylu.
A nechte se inspirovat dnešním receptem Gastro Chef Daniela, který zkombinoval kuřecí stehna s brynzou, červenou řepou a ovčím sýrem v gastronomický zážitek, po konzumaci kterého nebudete mít výčitky.
1. Červenou řepu zabalíme do alobalu s kořením a dáme péct na 200 ° C na dobru zhruba 45 minut
2. Po vychladnutí očistíme, nakrájíme na kostky, pokapeme limetkou a dochutíme kořením.
3. Vykostěné kuřecí stehna naplníme brynzou, koriandrem a solí a jemně srolujeme pomocí potravinářské fólie a necháme povařit ve vroucí vodě zhruba 15 minut.
4. Po vyjmutí z vody necháme stehna zhruba 20 minut vychladnout, vyjmeme z fólie a případně dosolíme. Nakonec jejich dogrilujeme pomalu z každé strany (zhruba 10 minut), přičemž pomoci si můžeme i bylinkovým máslem.
5. Umytý lilek jemně ponarezujeme a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 ° C po dobu asi 35 minut, dokud nebude připečený. Následně baklažám necháme vychladnout.
6. Na salát si uvaříme v osolené vodě do měkka pohanku a čočku, scedíme, vysušíme a smícháme spolu s nasekaným čerstvým koriandrem, nasekanou chilli, ovčím sýrem (na kostky) a červenou řepou (na kostky). Nakonec dochutíme limetkovou šťávou a kořením.
7. Dobrou chuť! ;)
Daniel Hamrák působil převážně ve Velké Británii, kde se díky talentu a tvrdé práci vypracoval až na šéfkuchaře v Mitchells & Butlers. O Danielových kvalitách jasně vypovídá fakt, že hostoval na Normanských ostrovech, kde vařil pro samotného prince Charlese, kterému uvařil typickou britskou pochoutku, zvanou sunday roast! Na Kypru například pracoval v typické řecké restauraci, kde nabral cenné zkušenosti v rámci práce s rybami a čerstvými bylinkami. Mezi hosty zařízení patřil kromě jiných i tehdejší kyperský premiér nebo spisovatel Jeremy Clarkson.
Momentálně vaří v Slezském domě, nejvýše položeném horském hotelu na Slovensku a značnou část svého volného času věnuje studentům a učitelům na hotelových školách jako lektor. Pro kulinářských nadšence navíc připravuje zcela nový projekt školy vaření.
Přečtěte si článeko Danielovi na Follower.sk
Mějte se krásně a nezapomínejte, že zdraví začíná a končí ve vaší kuchyni.
V dnešní době, kdy naše oči čelí neustálým výzvám – od dlouhých hodin strávených před obrazovkami po vystavení škodlivému UV záření, je důležitější než kdykoli předtím dbát o jejich zdraví.
Kvercetin je silný přírodní flavanoid a antihistaminikum, který patří mezi nejvíce studované látky na světě. A není se ani čemu divit.
Zázračný prostředek na pokožku a vlasy, olej doslova nabitý anitoxidanty nebo dar přírody pro péči o naše srdce a cévy.
Určitě už většina z nás slyšela o tom, že užívání omega-3 nenasycených mastných kyselin je prospěšné pro naše zdraví.