Akce! DOPRAVA ZDARMA při objednávkách přes zásilkovnu.

Kuřecí rolka plněná brynzou na pohankové-čočková salátu

Zakončete grilovací sezónu ve velkém stylu.

A nechte se inspirovat dnešním receptem Gastro Chef Daniela, který zkombinoval kuřecí stehna s brynzou, červenou řepou a ovčím sýrem v gastronomický zážitek, po konzumaci kterého nebudete mít výčitky.

 

Kuracia rolka plnená bryndzou na pohankovo-šošovicovom šaláte s chili, koriandrom a pečenou cviklou s ovčím syrom

Nákupní zeznam

  1. 1800 g kuřecích stehen
  2. 600 g pohanky
  3. 400 g čočky
  4. 500 g rajčat
  5. 10 g chilli
  6. 100 g bylinky koriandr
  7. 25 g soli (ideálně mořské nebo himálajské)
  8. 1 limetka
  9. 10 g pepře
  10. 120 ml olivového oleje extra panenského
  11. 400 g brynzy
  12. 800 g červené řepy
  13. 450 g sýru feta

Postup přípravy

1.  Červenou řepu zabalíme do alobalu s kořením a dáme péct na 200 ° C na dobru zhruba 45 minut

2. Po vychladnutí očistíme, nakrájíme na kostky, pokapeme limetkou a dochutíme kořením.

3.  Vykostěné kuřecí stehna naplníme brynzou, koriandrem a solí a jemně srolujeme pomocí potravinářské fólie a necháme povařit ve vroucí vodě zhruba 15 minut.

4. Po vyjmutí z vody necháme stehna zhruba 20 minut vychladnout, vyjmeme z fólie a případně dosolíme. Nakonec jejich dogrilujeme pomalu z každé strany (zhruba 10 minut), přičemž pomoci si můžeme i bylinkovým máslem.

5. Umytý lilek jemně ponarezujeme a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 ° C po dobu asi 35 minut, dokud nebude připečený. Následně baklažám necháme vychladnout.

6. Na salát si uvaříme v osolené vodě do měkka pohanku a čočku, scedíme, vysušíme a smícháme spolu s nasekaným čerstvým koriandrem, nasekanou chilli, ovčím sýrem (na kostky) a červenou řepou (na kostky). Nakonec dochutíme limetkovou šťávou a kořením.

7. Dobrou chuť! ;)

Kdo je Daniel Hamrák?

daniel-hamrak-FBDaniel Hamrák působil převážně ve Velké Británii, kde se díky talentu a tvrdé práci vypracoval až na šéfkuchaře v Mitchells & Butlers. O Danielových kvalitách jasně vypovídá fakt, že hostoval na Normanských ostrovech, kde vařil pro samotného prince Charlese, kterému uvařil typickou britskou pochoutku, zvanou sunday roast! Na Kypru například pracoval v typické řecké restauraci, kde nabral cenné zkušenosti v rámci práce s rybami a čerstvými bylinkami. Mezi hosty zařízení patřil kromě jiných i tehdejší kyperský premiér nebo spisovatel Jeremy Clarkson.

Momentálně vaří v Slezském domě, nejvýše položeném horském hotelu na Slovensku a značnou část svého volného času věnuje studentům a učitelům na hotelových školách jako lektor. Pro kulinářských nadšence navíc připravuje zcela nový projekt školy vaření.

Přečtěte si článeko Danielovi na Follower.sk

Mějte se krásně a nezapomínejte, že zdraví začíná a končí ve vaší kuchyni.

Napsat komentář
Hledání
Uživatelská anketa

Čo nám najviac škodí?

Nejnovější příspěvky