Akce! DOPRAVA ZDARMA při objednávkách přes zásilkovnu.

10 účinných tipů pro každodenní detoxikaci

I vy se každé ráno probouzíte plní vitality a energie, s pocitem pohody před začínajícím dnem?

Že ne? Pak vězte, že vaše tělo ovládají toxiny. Bez účinné pomoci tyto látky neumíme ani zpracovat, ani z organismu vyplavit. Toxiny jsou už snad všude, kam se jen podíváme. Jejich zdrojem je strava, kterou přijímáme, voda, kterou pijeme, vzduch, který dýcháme, zda léky, které stále častěji užíváme.

Časy, kdy dokonale postačovala jarní očista jsou již nenávratně pryč. Tak jak si dennodenně zatěžujeme tělo chemií a jiným toxickým bordelu, tak si doba vyžaduje i každodenní detoxikaci.

Seznam 10-ti jednoduchých, ale účinných tipů pro každodenní detoxikaci:

1. Začněte den s pohárem vlažné až teplé citronové vody. Pomůže vám propláchnout trávení, rozproudit krev a nastartovat vylučovací systém.

2. Pijte denně čerstvě připravenou zeleninovou šťávu. Fantazií se meze nekladou. No nezapomeňte na sezónnost a kvalitu zeleniny.

3. Vyřaďte ze své stravy nezdravé toxické oleje. A ty nahraďte zdravými oleji, jakými jsou např. extra panenský olivový olej, kokosový, dýňový, či konopný olej. Například takový konopný olej je vynikajícím zdrojem omega-3, -6 a -9.

4. Pijte zelený čaj a bylinné čaje, jakými jsou čaje z kopřivy, pampelišky, či z kořene lopuchu. Tyto čaje pomohou vašemu tělu zbavit se toxinů.

5. Jezte více syrového ovoce, zeleniny a bylin. Ovoce, zelenina a bylinky obsahují enzymy, které podporují trávení a zlepšují vstřebávání živin.

6. Minimalizujte nebo úplně eliminujte příjem bílého cukru. Pokud si své zdraví ceníte nadevše, tak alespoň minimalizujte příjem tohoto bílého svinstva. Bílý cukr extrémně překyseluje a je přímo lahůdkou pro kvasinky. Mnohem méně škodlivou alternativou je hnědý třtinový cukr. No pokud to se svým zdravím myslíte skutečně vážně, upřednostněte raději zdravý javorový sirup, stevia nebo med.

7. Minimalizujte nebo úplně eliminujte také bílou mouku a bílé pečivo. Bílá mouka vzniká mletím broušeného zrna, zbaveného klíčků a obalových částí, které obsahují nejvíce živin a mastných kyselin. A proto bílá mouka neobsahuje prakticky žádné biologicky hodnotné živiny. No místo toho přetěžuje trávicí systém, překyseluje, komplikuje vyprazdňování a může vést k poruchám trávení. No PROČ je celozrnná mouka mnohem dražší než škodlivá bílá ?! Vždyť obal (SŁUPKU) a klíčky je přece třeba odstranit. A tento,, odpadu se následně využívá na krmení dobytka. Nemocné! Vhodné alternativy: různé druhy celozrnné mouky, jakými jsou pšeničná, žitná, pohanková či špaldová.

8. Nezapomínejte na probiotickou kulturu. Čisté a správně fungující tlusté střevo je základem zdravého života a silného imunitního systému. Na jeho správnou činnost je kromě vlákniny nezbytná i správná střevní mikroflóra. No a na její nastolení jsou zase nezbytné dobré zdraví prospěšné bakterie. Ať už ve formě jídla: bílý jogurt, kefír, acidofilní mléko nebo ve formě kvalitních výživových doplňků.

9. Užívejte Mladý ječmen. Jehož obliba neustále narůstá. Není se však ani čemu divit. Je přímo enzymatickou bombou. Čistí, vyživuje a obsahuje množství živin, jakými jsou vitamíny, minerály, aminokyseliny, chlorofyl, či stopové prvky.

10. Dýchejte zhluboka, sportujte, smějte se, buďte šťastní a odstraňte negativních lidí ze svého života! Máte ho jen jeden.

A na závěr, pamatujte, že našimi nepřáteli nejsou roky, ale jedovaté látky, které dennodenně přivádíme do našeho těla. Ty jsou hlavní příčinou hrozných škod na našem zdraví a životě.

Mějte se krásně, lajkujte, sdílejte, komentujte a šiřte poselství do světa. ;-)

Obohatit by vás mohl i článek: Pročistěte se od toxinů v průběhu 3 týdnů. Budete potřebovat pouze 2 věci!

Napsat komentář
Hledání
Uživatelská anketa

Čo nám najviac škodí?

Nejnovější příspěvky