Dnes si pro vás Gastro Chef Daniel připravil další recept plný zeleniny, zdravých tuků a koření.
Pro přípravu receptu pro 4 osoby budete potřebovat:
- 60 g pesta ze sušených rajčat
- 300 g lilku
- 200 g čerstvé červené papriky
- 200 g rajčat
- 20 g bazalky
- 200 g cukety (zelené nebo žluté)
- 1 polévková lžíce soli (ideálně mořské nebo himalájske soli)
- 1 čajová lžička mletého pepře
- 100 g másla
- 30 g olivového oleje extra panenského
- 250 ml sójového mléka
- 4 vejce
- 120 g strouhaného parmezánu
- 1 stroužek česneku
- 200 ml rajčatového džusu
Postup přípravy
1. Zeleninku promyjeme, nařežeme na tenké plátky jako carpaccio a naskládáme do máslem nebo olejem vymazaného pekáče.
2. Následně postup opakujeme a zeleninu (lilek, cuketu, rajčata a papriku) překládáme 4krát, dokud nám nevznikne vysoký páj.
3. Paj zalijeme zálivkou spojenou vajíčky, nasekanou bazalkou, sójovým mlékem, rozdrceným česnekem, parmazánem, solí a pepřem.
4. Pečeme při teplotě 200 ° C zhruba 45 minut
5. Před koncem ještě posypeme parmazánem a dopečeme dalších 10 minut.
6. Necháme vychladnout a servírujeme s pestem ze sušených rajčat a zálivkou z teplého rajčatového džusu.
7. Dobrou chuť! ;)
Zaujmout by vás mohl i další Danielův článek: Připravte si domáci pesto a nakopnete své zdraví!
Kdo je Daniel Hamrák?
Daniel Hamrák působil převážně ve Velké Británii, kde se díky talentu a tvrdé práci vypracoval až na šéfkuchaře v Mitchells & Butlers. O Danielových kvalitách jasně vypovídá fakt, že hostoval na Normanských ostrovech, kde vařil pro samotného prince Charlese, kterému uvařil typickou britskou pochoutku, zvanou sunday roast! Na Kypru například pracoval v typické řecké restauraci, kde nabral cenné zkušenosti v rámci práce s rybami a čerstvými bylinkami. Mezi hosty zařízení patřil kromě jiných i tehdejší kyperský premiér nebo spisovatel Jeremy Clarkson.
Momentálně vaří v Slezském domě, nejvýše položeném horském hotelu na Slovensku a značnou část svého volného času věnuje studentům a učitelům na hotelových školách jako lektor. Pro kulinářských nadšence navíc připravuje zcela nový projekt školy vaření.
Přečtěte si článek o Danielovi na Follower.sk
Mějte se krásně a nezapomínejte, že zdraví začíná a končí ve vaší kuchyni.